Nieuwsbrief februari 2024

Beste Puzzelvrienden,

Op 21 april 2024 is er weer een puzzelmiddag in het Wijkcentrum waar de puzzeluitleen haar collectie heeft. Het is de laatste puzzelmiddag voor de zomer en in het najaar is de volgende puzzelmiddag.

Het gezamenlijk puzzelen staat in het teken van: “Samen een Hotel met zijn bewoners bouwen”.

De middag is van 14:00 tot 17:00 uur. Het adres is Andriessenplein 1 in Deventer.

Opnieuw kan er een poging gedaan worden om het juiste aantal puzzelstukjes in de pot te raden.

Koffie en thee is gratis, andere frisdranken tegen betaling. Graag voor het gezamenlijk puzzelen aanmelden, dat kan al vanaf nu.

We werden attent gemaakt op een bericht op facebook van een ruilbeurs van uitsluitend Jan van Haasteren puzzels. Zie hiervoor de bijlage.

Op 11 februari bezochten we een voorronde van het NK legpuzzelen in Vorden.  Het was leuk om dit een keer mee te maken. De zaal stond vol met tafeltjes van 120×80 waar telkens een team van 4 personen aan kon puzzelen. Met officieel een tijdklok die gestart werd, waarna het puzzelen kon beginnen. Maar eerst moest de puzzel nog uit cadeaupapier, dan nog uit cellofaan en als de doos open was ook nog uit de zak. Er werd gepuzzeld met de puzzel Bloemencorso van Jan van Haasteren. Wij zagen dat er soms puzzelstukjes al op de grond vielen. Er waren in totaal 37 teams die deelnamen. De teams bestonden uit allerlei leeftijden. Er werd druk gepuzzeld. Als bezoeker kon je tussen de tafels doorlopen. Wanneer een puzzel af was, werd er hard gejuicht. Na controle door de jury bleek dat de snelste puzzelaars hier 1 uur en 8 minuten over hadden gedaan. De 3 snelste teams gaan door naar de finale van het NK legpuzzelen op 7 april 2024 in Roelofarendsveen. Op 7 april wordt er gepuzzeld met een nieuwe Jan van Haasteren puzzel die de dag erna op de markt komt. Wij hebben ons al ingeschreven voor deze nieuwe puzzel. Zie verder in de bijlage de foto’s.

Indien u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, kunt u zich uitschrijven via het contactformulier op de website. Kies voor “Ik heb een opmerking”.

We hebben nog veel lidmaatschapskaartjes liggen om af te geven. Indien u nog geen lidmaatschapskaartje heeft, wilt u er dan bij het lenen van een puzzel even om vragen?

In de bijlage vindt u de lijst met de puzzels die weer toegevoegd zijn aan de collectie.

Graag tot ziens, hartelijke groet,

Team Puzzeluitleen Vijfhoek